На 28 септември в София ще направим нещо много атрактивно в Кино "Кабана“. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ музикантът Явор Велчев-Яви. "Позволих си да конструирам един концерт, който не е концентриран само върху мен, а поканих много близки до сърцето ми гост изпълнители, сред които са Веси Бонева, Елена Сиракова и Валерия Войкова. Забелязал съм, че колкото по-разностранно и мащабно се случи едно такова събитие, толкова повече хората си тръгват широкоспектърно вдъхновени и успяват да усетят от частицата от всеки от изпълнителите това, което им носи най-много радост и вдъхновение.“

"Ще бъде разнообразно, ще бъде цветно, ще пеем изключително хубава българска качествена музика, авторска музика. Музика, която сме подготвяли месеци и години, така че да бъде на много добро ниво,“ сподели още за предстоящия концерт музикантът.

Името на албума "Частица от теб“ най-близко се доближи до това, което исках да внуша на слушателите като мост към тях. Това е заглавие, което дава една персонална връзка към всеки. Поради своята универсалност всеки носи в себе си частичка от нещо, от някой, от нещо видяно и преживяно, от някакъв спомен или човек, който му е направил силно впечатление. И поради тази причина реших да облека заглавието на албума в една универсалност, която да бъде приложима към всеки, който го види и чуе,“ разказа Явор Велчев-Яви.  

"Започнах да пиша музика на английски език и заради предпочитанията на българските медии започнах да записвам и на български докато живеех в чужбина. Мисля, че английският или друг чужд език в България по-скоро отдалечава слушателя от изпълнителя. Впечатленията ми са, че ако се пее на български, хората на 100% го разбират и приветстват. Докато английският език създава една лека дистанция и едно усещане за елитарност, неразбраност, особено ако е на малко по-сложен английски. Българският език е идеалното средство за артистите да създават близост със своята аудитория,“  сподели още музикантът. Явор Велчев-Яви сподели още, че да работиш в сферата на изкуството, в частност музика в чужбина, е не по-лесно отколкото да го правиш в България – всичко зависи от самия човек, от неговата дисциплина, вярата в себе си и "начина, по който може да натиска педала на газта за пътя напред“.