Миналия понеделник МВР изготви разпореждане до зам.-кмета на Столична община Илиян Павлов, с което разпореждаме да бъде изпълнено влязлото в сила решение на ВАС, с което се иска безусловно да спре въвеждането на новата организация на движението в центъра на София. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, предаде репортер на "Фокус".

"Освен това ние искаме да бъдат обезопасени и всички поставени елементи, както и новообособени трасета. Срокът, който сме дали е до днес. Както виждате тук нищо не се случва", допълни министърът.

По думите му от страна на МВР предстои санкция в размер от 2000 до 7000 лева по ЗДвП, както и евентуален сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение.

"Успоредно с това ние пуснахме сигнално писмо и до кмета на Столична община Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че тук са извършени незаконни действия, за които той следва да предприеме необходимите мерки и ако не го направи, предстоят разпореждания и към него", категоричен бе Стоянов.

"Още преди два - три месеца казах ясно, че всичко това, което се слува тук на място в центъра на София не е съгласувано с пътна полиция това, че представител на Пътна полиция е присъствал на комисията по транспорт, където е голяма говорилния и се говори по много въпроси не означава, че това което предстои и Столична Община е съгласувано с отдел пътна полиция колегите имат разумни решения, но  трябва да се обърнат до нас", казва той.

Вътрешният министър коментира също, че за да се спре войната по пътищата основното, което се цели е глобите за нарушения да бъдат вдигнати максимално.