Протестиращите днес нямаха никакви конкретни искания, искаха ми оставката. Това заяви земеделският министър Кирил Вътев по време на извънреден брифинг в Министерския съвет във връзка с протестите на земеделците, предаде репортер на "Фокус"

"Ако говорим за протестиращите от днес, ние се познаваме много добре. Те не предявиха никакви конкретни искания за проблеми. Те дойдоха и ми казаха "Искаме ти оставката". Аз им казах, че когато премиерът и вицепремиерът ми поискат оставката, ще я подам с облекчение. Ако не ми я поискат, ще продължа както досега", каза министър Вътев. 

Той бе категоричен, че всички обещатани средства до момента са изплатени: "Ставките, които са изчислени в министерството и по които министерството работи от 2 януари, когато се поискаха допълни средства по Укрйана, ние почти преструктурирахме бюджета на министерството и сме изкарали максимума, който е възможно да бъде изваден". 

Вътев каза, че работата в Земеделското министерство не е спирало. Увери, че разделение при производителите няма и бе категоричен, че протестиращите от днес ще бъдат задоволени от промените, предприети във финансирането.