Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна днес с генералния секретар на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) Роберто Антонионе във връзка с Българското председателство на организацията през 2022г, съобщиха от Министерството на външние работи. По време на срещата бяха обсъдени приоритетите на Председателството, които обхващат области като "Възстановяване от пандемията", "Засилена свързаност", "Младеж" и "Местно измерение", както и дейностите за тяхното изпълнение.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се обединиха около идеята акцентът в дейностите на Председателството да бъде ориентиран към младите хора. В този контекст министър Генчовска отбеляза, че именно младежите са основни бенефициенти от регионалното сътрудничество и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе взе участие и в координационна среща на представителите на ведомствата, отговорни за изпълнението на приоритетите на Председателството. Тя беше ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. Участниците констатираха, че подготовката на Председателството върви по график и набелязаха мерки за повишаване на неговата видимост.