Пчеларите със сключени договори под условие за интервенции IE3 "Подновяване на пчелните кошери“, IE4 "Рационализиране на подвижното пчеларство“ за закупуване на нов инвентар за подвижно пчеларство и IE5 "Инвестиции в материални и нематериални активи“ ще получат финансиране.

Припомняме, че поради големия интерес на стопаните към интервенциите, част от кандидатите останаха като резерва след класиране и с тях бяха сключени договори под условие, че ще получат подпомагане при наличие на свободен ресурс, съобщават от ДФЗ. 

Изплащането на средства за всички кандидати със сключени договори под условие стана възможно след освобождаване на финансови средства поради неподадени заявления за плащане, както редукции след извършени проверки по подадени заявления.

В тази връзка всички пчелари, които имат сключени договори с поне една интервенция под условие, могат да подадат единно заявление за плащане за всички интервенции в срок до 23:59 ч. на 30 септември 2024 г. в СЕУ.

Ползвателите на помощта следва да са извършили всички разходи, за които искат възстановяване, в срок до 31 август 2024 г., а за интервенциите, сключени под условие, срокът се удължава до 30 септември 2024 г.