Всеки трети първокласник е консумирал енергийни напитка. Каква е ролята на популярните хора за създаването на една по-добра България и как децата могат да бъдат научени на полезни навици – тази тема обсъдиха в ефира на NOVA певицата Виктория Величкова и Яна Липованска, които са се посветили на работа с най-малките зрители. Те стоят зад проекта "Маргаритка" - чрез музика и песни обясняват на децата най-важните неща в живота. 

"Може би основната дума, върху която в България няма акцент, е думата превенция. Превенция в законодателството, за да не се появяват такива субстанции, превенция която забранява рекламата на подобни продукти за деца. Ако забранят създаването на подобни продукти, може би нещата ще бъдат по-различни", заяви певицата Виктория Величкова.

Яна Липованска, автор на проекта "Маргаритка", каза, че има много храни и напитки, които съдържат подобни съставки, каквито има в енергийните сокчета. "Проблемът вече е масов", каза Липованска.

Двете организират фестивал, който ще се състои на 14 септември. Той е посветен на приемствеността и на по-доброто разбиране на различието между децата. "Здравите деца се притесняват, когато край тях има дете с инвалидна количка и не знаят как да подходят към него, не знаят как да пристъпят, за да не го обидят", обясни Липованска. Фестивалът е посветен на танци, спорт, театрална постановка с огромни ветрила.