Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията по връчване на дипломите на завършващите студенти лекари по дентална медицина в Медицинския университет в София. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

"Желаещите да учат в Медицинския университет са много, от Европа и от целия свят. Искат да имат диплома от най-добрата школа по медицина в България, защото знаят, че тя е знак за качество и с нея ще бъдат сред най-добрите", посочи в приветствието си Йотова.

"Медицината е професия, в която човек не може да се задоволи с наученото в университета, а всеки ден е нов стремеж към познанието. С постоянство и упоритост, с безценните знания и съвети на вашите преподаватели ще доказвате, че сте истински професионалисти. Получаването на дипломата за висше образование не е просто документ, тя е входният билет в живота. Ключът, който всеки от вас ще превърти, за да отвори своята врата към професионалното си развитие", обърна се вицепрезидентът към студентите. "Никога не забравяйте, че добър лекар може да бъде само добрият човек", подчерта тя.