Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространен в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Комисия трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовски гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция "Пътна инфраструктура“. От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.



Освен това вицепремиерът Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси (винетки и тол) и общия брой влезли (товарни и леки) автомобили през ГКПП "Дунав мост - Русе“ от 1 януари до 20 декември 2021 г. включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП "Дунав мост - Русе“.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21 декември 2021 г. и веднага ще бъдат оповестени публично.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.