Както казваше Тончо Русев преди години: "Последното нещо, което ще вземат на българина, е чувството му за патриотизъм. И аз наистина вярвам в това“. Това каза изпълнителят Веселин Маринов, в интервю за празничното предаване "За честта и славата на България“ по Радио "Фокус“.

"Малко е непатриотично времето, в което живеем и аз с огромно уважение и респект се отнасям към Радио "Фокус“, заради тази патриотична вълна, която е засегната в програмното време на вашето радио, захваната още от времето, когато Краси Узунов създаде радиото и самото радио продължи тази линия на патриотизъм и почит към Българската армия“, каза още изпълнителят.

Не можем да бъдем безразлични към нашата история и героите ни, допълни той.

"Аз не съм безразличен към българската история, не съм безразличен към нашите герои, места, онова, което са направили, оставили като следа. Постарал съм се в моето семейство да бъдем такива. И това е пряко свързано с отношението ми към музиката. Преди години с Тончо Русев и с поета Ефтим Ефтимов за няма и половин година създадохме 3 песни за Българската армия, които се пеят и до днес“, каза още Веселин Маринов.

%Много се радвам, че тези 3 песни, които направихме за Българската армия, без значение, че не се пускат по радиата, не се знаят, с изключение, не говоря на вашето радио, наистина в другите радиа тези песни не се пускат. Но съм щастлив, че ги имам, и че неведомите пътища на талантливото нещо – една песен, като "За теб, Българийо“ никога не е звучала в националните радиа, но няма човек в България, който да не я знае“, допълни изпълнителят.

Евелина БРАНИМИРОВА