Все още няма решение на въпроса със заплатите на служителите на МВР. Това каза по време на брифинг след среща с премиера Кирил Петков Венцислав Станков, президент на НСПС "Огнеборец“, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Знаете, че в събота синдикалната организация проведе протестни действия, тъй като не бяха чути нашите искания относно увеличаване възнагражденията на служителите в МВР с 20%. Днес, след разговорите ни с премиера, се вижда, че има разбиране, но, за съжаление, няма да има решение на проблема. Това категорично ни беше заявено. Така въпросът остава висящ. Оттук нататък се водят преговори. Евентуално, с актуализацията на бюджета от средата на годината, тогава мога да бъдат увеличени възнагражденията, с което ние категорично не сме съгласни“, заяви Венцислав Станков.

По думите му това, с което лично се е ангажирал премиерът по време на срещата, е при започване на анализ за дейността на МВР и последващи реформи да бъдат включени представители на синдикалните организации, както и такива на Министерството на финансите.

"Според него, а и според нас, е редно да има и външни представители, които да направят обективен анализ на дейността на МВР и да бъдат предприети съответните законодателни мерки и реформи“, добави Венцислав Станков.

Той не се ангажира с отговор на въпроса дали и как ще продължат протестните действия.