"България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг човек", заяви Асен Василев от ПП-ДБ от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус".

По думите му грешката им е, че са поставили България пред тяснопартийните си интереси и са знаели, че ще платят цена. "Платихме политическата цена за това. И тук идва разговорът за България и посоката, в която искаме да върви. И в този разговор трябва да бъдем честни. А честното е да кажем, че България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг човек. И докато този проблем не бъде решен, няма как страната да дръпне напред", каза още Василев.

"Искам да поздравя г-н Желязков. Да си готов да пожертваш себе си е изключително важно и достойно. Много внимателно слушах вашето изказване. От вас чух, че искате да управлявате с грижа и внимание за социална справедливост. Моят въпрос към вас, примерно с европейската икономическа политика, с което неравенствата в България взеха да спадат, доходите бяха ли най-бързо растящите, преди България да влезе в графата най-богати държави от държавите със среден доход?", попита Василев.