"Днес внесохме програмата за управление на нашата администрация. Думата с която мога да я определя е "устрем", каза кметът на София Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".

Терзиев сподели, че преди два дни в една от комисиите са станали свидетели на реплика, която го е накарала да се замисли: "Вие имате устрем, но ние ще направим всичко възможно да ви го убием". 

Той сподели позицията си относно това, което е чул: "Кой устрем искаме да убием? Този, в който да се управляват по-добре ресурсите на града, да не се харчат безразборно пари, да се повишат приходите и да не пилеем това, което имаме като град ли? Целта ни е в остатъка от мандатът да направим София прекрасен град".

"Надеждата ми е да спрем с тази игра на "рушене и доказване". Как никой, освен едни определени партии не може да управлява, защото няма капацитет, а всъщност да се замислим какво дължим на всички граждани, които са ни избрали. Трябва да си помагаме да реализираме амбициозните цели на града, защото управляващите се сменят, но любовта към града не бива да се сменя", заяви Терзиев.