Когато има множество полицаи, излезли да протестират и някой опита да ги провокира, би било глупаво от негова страна. Това коментира Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, в интервю за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“, по повод информацията за провокации на полицейския протест.



"Вижте, не изключвам, много се надявам и като гражданин на тази държава, и като служител на МВР, когато става дума за протести да не става дума за конфликти. Правото на протест е право на протест на всички. Това смятам, че е безспорно. Да възникват конфликт по време на протести обаче не е добре за никого. В конкретния случай ние, разбира се, ще вземем мерки за охрана за нашите протестни действия, това ни е и задължение по закон, разбира се. Надявам се, че няма да се стигне до глупости, защото все пак съгласете се, че когато има стотици или хиляди полицаи, излезли да протести, някой да се завре между тях и да се опита да ги провокира, нека да го кажем така, би било глупаво най-малкото от негова страна“, отбеляза Валентин Попов.

Протестът ще бъде в неделя на 20 февруари, от 13.30 часа пред Народното събрание. А предишния ден на 19 ти февруари е протестът на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец“ със същите искания като тези на полицаите – увеличение на заплатите и цялостна реформа в МВР, а на не както досега реформа на парче.

Евелина БРАНИМИРОВА