В 12.00 часа в зала "Изток“ на Народното събрание ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проект "Повишаване на ефективността при въвеждането на директивите и мерките по прилагането на актовете на Европейския съюз в българските закони". Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът на парламента е на обща стойност 1 366 828, 51 лв. Изпълнението на проекта дава възможност на заинтересовани лица и институции да имат пълен безплатен достъп през интернет портала на парламента до всички актове, приети от Народното събрание, с които се въвеждат директиви на ЕС. С реализацията на проекта се създават предпоставки за подобряване на институционалната комуникация при въвеждането на актовете на ЕС в българските закони и условия за повишаване качеството на въвеждане.

В представянето на резултатите от изпълнението на проекта ще участват заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева, главният секретар на Народното събрание и ръководител на проекта Габриела Килфанова, координаторът на проекта Вяра Мацева, счетоводителят на проекта Гергана Ковачка и директорът на Дирекция "Информационни и комуникационни системи“ на парламента Страшимир Страшимиров.