Утре ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35° и 40°. Ще се усили вятърът от източната четвърт. Привечер, под влияние на приближаващ от запад студен атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се лабилизира.

Ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и усилване на вятъра; в отделни райони явленията ще са интензивни, очакват се и градушки. През нощта срещу неделя и в неделя студеният атмосферен фронт ще премине през страната.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места от запад на изток ще има краткотрайни, локално интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната значително ще се понижат и преобладаващите максимални там ще бъдат между 23° и 28°, докато в Югоизточна България ще е все още горещо с температури на места до 34°-36°.

През първата половина от новата седмица ще бъде предимно слънчево. В понеделник, главно над планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността; ще е все още ветровито, но с тенденция през следващите дни вятърът да отслабне. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 27° и 32°, към сряда и четвъртък - между 30° и 35°.

За утре, 5 август, за цялата страна е в сила жълт код за очаквано горещо време. Какви са предупрежденията за днес - вижте тук.