Туристка се оплака от сметката на заведение на плажа, което буквално го е попарило с цената, която е трябвало да плати за удоволствието да се разхлади със студена напитка в горещия летен ден. Оказва се, че фирмата е пловдивска. Жената е публикувала и снимки във фейсбук, видя Plovdiv24.bg, с което иска да предупреди останалите плажуващи на морето. Ето разказа ѝ:

"Искам да изкажа възмущението си и да предупредя почиващите на Южния плаж в Несебър, че в заведението зад 5 ти пост (с жълтите чадъри,прилагам сметка отпреди няколко дена), се плаща дори и леда, както и резенчетата лимон... . Такава простотия не бях виждала от години. Останах като гръмната. Очаквам, следващата година и сламките и салфетките вече да се плащат...."

Постът ѝ предизвика вълна от коментари:

"За лимон съм чувала и в други заведения но за лед . Пълен абсурд"

"Никъде до сега не са ме таксували за лимон. Дори в най-скъпите места в Слънчев бряг."

"Монетата винаги има 2 страни, не подкрепям заплащането на лед или лимон, но имах подобна случка до мен поръчват си 1 минерална вода 1.5л. с 5 чаши с лед и лимон, момичето доставя поръчката вади се Pepsi 2 литра от магазина и се сипва."

"След като леда и лимоните се купуват защо се изненадвате, че се изисква и от вас да си го платите?"

"После се чудят, защо хората ходят в Гърция"

"Като ви видя поръчката ми става ясно защо са ви таксували леда.Аз и сламките щях да ви таксувам.Вие сте за Гърция!"

"И какво има странно?!Цената на лимоните знаете ли я?Я сега си представете 1000 човека,които искат кола с лед,лимон и сламка! Някой пък искат и по няколко чашки с лед ,лимон и сламки за едно безалкохолно! С повече лед и повечко лимон,щото очакват да са безплатни!Като са безплатни,искате по много,ама като трябва да си ги платите(защото тези неща не идват безплатно в заведенията!),и ви става обидно!Ами минавайте всяка сутрин,оставяйте по 10 кила лимони,10 стека чашки,няколко торби сламки и ще радвате плажуващите с безплатни екстри!Да са доволни."

"Тия се побъркаха Защо не отказахте поръчката?"

"А касовата бележка защо не са я писали в сметката? Ааа, оно така не мое!"