Във връзка с предстоящия туристически сезон, Агенцията по заетостта чрез бюрото по труда в Бургас организира специализирана трудова борса в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Събитието ще се проведе нднес от 10.00 часа в Културния дом на нефтохимика, на адрес: гр. Бургас, пл. "Тройката“ №1. Това съобщиха от Агенцията по заетостта.

На срещата ще бъдат поканени търсещи работа лица, които ще могат да се запознаят с предложенията за работа на фирми от туристическия бранш. В нея могат да участват и украински граждани, които желаят да започнат работа в България.

Трудовата борса ще даде възможност на представителите на бизнеса в областта на хотелиерството и ресторантьорството да представят своите оферти и да се срещнат на място с кандидатите за работа. Към момента 16 фирми от туристическия бранш са заявили участие в трудовата борса, а свободните работни места, които се очаква да обявят, са над 400.

До края на април Агенцията по заетостта планира провеждането на още 1 трудова борса – обща, с акцент върху сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Тя ще се проведе във Варна на 28.04.2022 г. (четвъртък) от 10.30 часа в Юнашки салон, на адрес: гр. Варна, бул. "Христо Ботев“ № 1. В нея могат да се включат украински граждани, установили се в града и неговите околности, както и всички търсещи работа с подходяща квалификация. Работодателите, които искат да участват, могат да се свържат с организаторите от бюрото по труда във Варна.

След поредицата от майски празници, на 11.05.2022 г., Агенцията по заетостта ще организира обща трудова борса в София, на която също ще бъдат поканени и украински граждани. Директната среща с работодателите от различни браншове ще се състои от 10.00 часа в двора на бюрото по труда "Възраждане“. Представителите на бизнеса, желаещи да обявят своите свободни работни места за събитието, могат да се свържат предварително с организаторите от регионалната служба по заетостта в София. Всички търсещи работа, проявили интерес към събитието, ще бъдат обслужени по време на срещата.