Трима души са задържани да шофират след употреба на наркотици в област Велико Търново за денонощие. Това съобщиха от ОДМВР - Велико Търново. Около 13.30 часа вчера в Свищовско е спрян лек автомобил "Ситроен ксара“ с търновска регистрация, управляван от неправоспособен 17-годишен младеж. Проверката с техническо средство отчита положителна проба за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. В РУ Свищов е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Около 07.40 часа в Горна Оряховица е спрян лек автомобил "Мерцедес“ с търновска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от същия град. Проверката с техническо средство отчита положителна проба за употреба на метамфетамин. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа. В РУ - Горна Оряховица е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Мъжът е регистриран за същото престъпление.

Около 22.30 часа на ПП I-5, км. 108+000 е спрян лек автомобил "Ауди“ с търновска регистрация, управляван от 26-годишен мъж от Дебелец. Проверката с техническо средство отчита положителна проба за употреба на амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. В сектор "Пътна полиция" е образувана преписка за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Мъжът е осъждан за същото престъпление.