Темата за Македония е част от моята същност. Като българин. Това написа в социалната мрежа лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Фокус" публикува целия текст без редакторска намеса:

Като бях дете, като бях много малък, се явих на един конкурс по история. Мисля, че бях в седми клас. Падна ми се да пиша за прабългарите, но когато се явих пред комисията, те ми зададоха следния въпрос, само да отбележа, че тъй като съм възрастен, това беше по социалистическо време. Та, комисията ми зададе следния въпрос: как може с една дума да унищожим претенциите на македонците, че Самуил не е български цар? И аз бях много горд със себе си, че се сетих за отговора и с гордост казах: Василий Втори Българоубиец.

Освен това съм виждал хиляди пъти какво става, когато запея българските песни от македонския край. "Назад, назад моме Калино", "Кога зашумят шумите", "Болен ми лежи Миле Попйорданов", "Йовано Йованке". Ние свалихме правителството на Кирил Петков заради Македония! Понеже, може да не съм разбран, ще го кажа още веднъж: НИЕ СВАЛИХМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ ЗАРАДИ МАКЕДОНИЯ!

Македония е част от моето сърце като българин. Ако ще да се нарича северна, южна или северозападна. Ние сме българи, които обичат родината си и историята си. Дълбоко уважавам българите, които в момента живеят в Северна Македония, искрено ги подкрепям и уважавам заради тяхната смелост. Продължавам да си мисля за изказването на този човек, Николоски, от вчера. Разбира се, то е една унизителна глупост, която историята ще изтрие. Но, никога няма да изтрие нашата любов към Македония!