Частен съдебен изпълнител пуска за втори път продажбата на линия за производство на валцови стоманени топки. През месец септември имаше един опит за търг, който явно завърши без да бъде посочен нов собственик. Този път обаче цената, която се иска е с 305 000 лева по-ниска от първоначално обявената. Така сега парите, за които се продава бизнесът е точно 2 746 656 лева.

Тогава, както и сега линията за производство на валцови стоманени топки се състои  от машини, съоръжения, инсталации и оборудване.

Заводът е собственост на фирма "Смартбол 2020" ЕООД, дъщерна фирма на "Електростомана 2004", вече обявена във фалит.

Линията включва: участък на индукционна пещ, линия за производство на топки, спомагателно оборудване, електрическо оборудване, участък за пакетиране и експедиция

Поточната линия и базата се намират в Карлово.

През януари Окръжният съд в града под тепетата е обявил компанията собственик в несъстоятелност, имуществото е запорирано и е поставена възбрана, дейността е прекратена, в следствие на което е спира и производството. Според документацията финансовото състояние е лошо - сумата на задълженията е над 17,8 млн. лева. Причината за това са непогасени големи банкови кредити, които компанията, задлъжняване към НАП и контрагенти.