Трета авиобаза в Граф Игнатиево няма да бъде използва за съхранение на ядрено оръжие. Това става ясно от писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов до народния представител Иван Петков във връзка с изграждането Трета авиобаза и приемането на първите самолет F-16 Block 70. 

"При изготвянето на изходните здания на инфраструктурните проекти в зоната на F-16 (бел. от ред. - на Трета авиобаза в Граф Игнатиево) не е предвиждано изграждане на складове за съхранение на ядрено оръжие", заявява министърът на отбраната. 

Иван Петков пита още дали след приключването на реновирането на авиобазата тя ще бъде обслужвана от чуждестранни военни. Отговорът на министъра е категоричен - "Обектите, които се изграждат, са свързани с експлоатацията и съхранението на новите самолети, които ще се осъществяват от български военнослужещи. Обектите, които се изграждат, са свързани с двустранното сътрудничество със САЩ, които ще бъдат използвани от двете страни". 

Освен това българските военнослужещи ще имат достъп до всички съоръжения и части на авиобазата съобразно достъпа им до класифицирана информация.