"Островът на съкровищата“ е постановка за родители и деца. Магията на театъра трябва да е в това, че сте на приключение заедно с детето. Това каза продуцентът Траян Велев в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус".  

Представлението "Островът на съкровищата" е пиратска история, вдъхновена от романа на Робърт Луис Стивънсън.  

Траян Велев обясни, че класическата история е пресъздадена от екипа възможно най-реално, най-интересно и най-обвързващо. "Успели сме да отворим самия текст за всеки така, че да се разпознае във всеки герой и наистина да извади поука за самия себе си. "Островът на съкровищата" не е писан за деца като основна аудитория. Самите поуки и ценности са общочовешки. Ние сме ги направили общодостъпни за всички“, разказа той.  

Режисьорът Олег Степанов допълни, че пиесата е адаптирана специално за малки деца. "Връзката с автора е много важна, защото той говори за истинските ценности, което ние не искаме да изгубим". 

В ролите на пиратите влизат Христо Чешмеджиев, Ивайло Вълчев, Владимир Ангелов, Владимир Богданов, Стоян Младенов Станимир Михайлов, Михаил Иванов, Александър Христозов и Десислава Моралес. 

Датите, в които ще се играе представлението през януари, са 13-и и 28-и.