Седем контролно-пропускателни пункта за граждани ще има в новогодишната нощ в София, предава "Фокус".

Карта с подробностите бе изпратена от МВР: "Това е схемата, в която са отбелязани изградените КПП-та за влизане на посетителите за новогодишния концерт, организиран в столицата", съобщават от силовото министерство.

По-рано стана ясно, че в столицата ще има светлинно шоу без фойерверки  на традиционния новогодишен концерт на площад "Батенберг".

В района на проявата ще бъде обособена зона, оградена с парапети и полицейска лента. Пътното движение по бул. "Цар Освободител" в участъка между ул. "Г.С. Раковски" и  пл. "Независимост" ще бъде спряно в 16.00 часа. 

Пропускането на зрителите ще се осъществява през изградените контролно- пропускателни пунктове след стриктни проверки. Няма да се допускат граждани във видимо неадекватно състояние, както малолетни и непълнолетни без придружител.

Ще бъдат отпращани посетители, които носят забранени вещи и предмети/огнестрелно и хладно оръжие, пиротехнически изделия, метални и дървени палки, стъклени бутилки, дезодоранти и други предмети,  с които могат да наранят себе си и околните.