Не държим премиерът да бъде от ИТН. Той може да е близък някоя политическа партия, но не е задължително да е наш, ако всички останали са съгласи. Няма проблем за нито една политическа партия, ако останалите са съгласни. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след края на консултациите с президента Румен Радев за съставяне на правителство, предаде репортер на "Фокус"

"Повтарянето и казването, че няма да подкрепим първия и втория мандат, е, защото продължават някакви хора да се упражняват как ние ще подкрепим първия или втория мандат", заяви Йорданов. 

Той каза, че "Има такъв народ" ще водят разговори и с "Възраждане", ако те получат мандата. По думите му един експертен кабинет трябва да има колкото се може по-широка политическа подкрепа. 

Тошко Йорданов смята, че първо трябва да се постави програмата и целите, а едва след това да се разговаря за имената на министрите: "Писането на прогрма за една година напред, с конкретика, няма да отнеме толкова време. Третия мандат позволява по-гъвкаво време, ако има желание. Има очевадни проблеми, за които не е нужно да се водят шест месеца разговори, за да се намери решението им".