Видяхте как коалицията ГЕРБ, ДПС на Пеевски и ПП отхвърлиха промените в Закрила на детето, което оставя вратичка за промяна на пола на непълнолетни поради психясването на някои от родителите, на някое НПО или на някой друг изкарващ пари от цялата работа. Това заяви лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, след като парламентът отхвърли законопроекта на политическата сила, забраняващ операциите за смяна на пола при децата, предаде репортер на "Фокус"

"ГЕРБ за пореден път показаха, че когато на Борисов някой му се обади и му набие канчето, той казва на цялата си група да казва нещо различно", заяви Тошко Йорданов

Той определи поведението на групата на ГЕРБ-СДС като "душевно неориентирани граждани с провевропейски сексуални наклонности". И добави, че това поставяло под риск децата. 

Станислав Балабанов критикува и гласуването на ПП-ДБ, които гласуваха с "въздържал се" на собствените си законопроекти, свързани със Закона за закрила на детето. 

"В 51-ия парламент този закон ще се случи, независимо от желанията на някакви външни фактори и мухите им в пленарна зала. В 51-ия парламент едно от първите неща, които се случат, са точно тези промени в Закона за закрила на детето", каза още Балабанов. 

По тема за Република Северна Македония и отделянето ѝ от Албания по пътя към членството към ЕС, Тошко Йорданов заяви, че РСМ не може да се надява да започне преговори. 

"Най-нормално е те да стоят там, където стоят - извън Европейския съюз. Няма да започнат никога, ако не променят поведението си и не приемат българите в Конституцията на Северна Македония", заяви Йорданов. 

Попитан за равносметката за 50-ия парламент, лидерът на ПГ на ИТН каза, че е можело да бъде излъчен редовен кабинет и допълни, че виновен за това е Кирил Петков.