Днес преди обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. Значителна облачност ще има над западната половина от Дунавската равнина и Софийско. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там, главно в планинските масиви и централните части на Дунавската равнина, ще превали и прегърми. Над източните райони ще се задържи предимно слънчево. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще бъде до умерен, в Дунавската равнина и временно силен. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури - между 32° и 37°, за София – около 32°, показва справка на сайта на НИМХ.

Над планините на Западна и Централна България ще има значителна купеста облачност, а в следобедните часове и купесто-дъждовна. Около и след обяд ще превалява краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. В по-ниските планински части вятърът ще е слаб и умерен, ориентиран от североизток, а по билата и високите върхове – от северозапад, най-често умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността над северното крайбрежие ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури - между 28° и 30°. Температурата на морската вода: 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.