Съжалява, че г-н Минеков не дойде тук, за да му обясня, че смисълът на политиката не е унищожаването на политически противник. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Съжалява, че г-н Минеков не дойде тук, за да му обясня, че смисълът на политиката не е унищожаването на политически противник. Унищожаването му е смисъл на войната, но за мен политиката не е война. Когато се появи нов министър на културата, той може да реши да ни премести на друго място. Ако динамиката предполага всяка година да имаме нов министър, ние трябва да се местим всяка година. Вярно, че мобилността е водещ принцип на ЕС, но от чак такава мобилност май нямаме нужда“, заяви Дончев.

Даниел Митов посочи, че в момента партията ползва тези помещения по силата на законите в държавата. "Това не са проблемите на българското общество. Те са различни. Овластената арогантност и простотия на г-н Минеков идва в повече на обществото“, допълни Митов.

Росен Желязков посочи, че договорът на ГЕРБ за наем на централата е с 10-годишен срок или докато партията е парламентарно представена. "Договорът не е изтекъл. Законът за политическите партии установи новия ред, по който парламентарно представените партии се настаняват в помещения частна държавна или общинска собственост за техните централни ръководства. По този ред са всички парламентарно представени партии, които са заявили желание за това“, заяви Желязков.