Предупреждение от първа степен за опасно време е в сила днес за почти цялата страна. Жълт код е обявен за високи температури. На някои места живакът в термометрите ще стигне до 39 градуса. Без предупреждение остава само Черноморието. Това показва справка на сайта на НИМХ.

Днес ще бъде слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места, към вечерта, е възможно да превали. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър предимно от изток-югоизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 35°.

В планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България с купеста облачност, но само на изолирани места там е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.