Преходът в България е разход и се въртим, циркулираме, не правим нищо повече. Това каза музикантът Светослав Витков в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“.  

Според него разделение на обществото няма, защото няма общество. "В България има териториални групи. Бунтът означава да можеш да отстоиш това, което живееш и в което в вярваш. Все повече разбирам, че биенето на тъпаните и гръмкото крещене не води до големи резултати“, каза Светослав Витков. 

Демокрацията в България е обща безотговорност, смята той.  

Той разказа за предстоящия общ концерт на "Хиподил“, "Контрол“, "Ревю“ и "Нова генерация“ "Сега или никога“. Билетите вече са в продажба, а концертът ще е в "Арена Армеец“.  

Организацията и репетициите са трудни, призна той. "Винаги има напрежение и е много трудно да балансираш. Повечето от хората на изкуството са егоцентрици и нямате представа каква е трудността да се организира такова събитие. Този концерт наистина ще е паметен, защото такива събития не могат да се случват всяка година. Това събитие ще бъде българското музикално събитие на 2023 г.“, смята Светльо Витков. 

По думите му музиката и на четирите групи се оказва значима за формирането на музикалната култура през годините. "Това са песните и бандите, които успяха да вкарат свежото, новото в българската култура, обсебена от псевдоразбирачи“, смята той.