Тричленен състав на Апелативен съд - София отмени определението на Софийски градски съд, с което мярката на обвиняемия за участие в Организирана престъпна група и контрабанда Марин Димитров бе променена от "задържане под стража" в "домашен арест".

Според апелативните магистрати протестът на Софийската градска прокуратура срещу изменението на мярката е основателен и тя не следва да бъде променяна. Съставът на САС не възприе доводите на първоинстанционния съд, че влошеното здравословно състояние на задържания налага изменение на мярката

. Съдът посочи, че в ареста здравословното състояние на задържания се проследява, за него се полагат системни грижи и му се оказва висококвалифицирана медицинска помощ. В същото време продължава да е налице обоснованото предположение, че той е участвал в организирана престъпна група, както и опасността лицето да извърши друго престъпление при изменение на сегашната мярка за неотклонение. Срокът, в който е задържано лицето е разумен и законов. Въз основа на това САС определи мярка "задържане под стража" на Марин Димитров.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.