Софийският апелативен съд отхвърля молбата за промяна на мярката "задържане под стража“ в по-лека, подадена от обвинения за участие в ОПГ и контрабанда Стефан Димитров, предаде репортер на "Фокус".

Димитров е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща му Марин Димитров, бившия директор на Агенция "Митници“ Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от "Гранична полиция“, както и на Никола Николов, известен под псевдонима Паскал. 

Съдебният състав прие, че няма опасност да се укрие, но не са настъпили обстоятелства, които да променят извода за наличие на обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за които е обвинен, както и че може да извърши престъпление. 

Решението не подлежи на обжалване.

Припомняме, че преди месец съдът гледа делото и на Марин Димитров, който искаше да бъде изменена мярката му за задържане, заради влошено здравословно състояние. "Не съм извършвал никога никакви престъпления и моля, да промените мярката за неотклонение", заяви пред съда обвиняемият Марин Димитров. Софийският апелативен съд остави без уважение искането на Димитров за изменение на мярката му. 

Към момента искането и на двамата остава без уважение. 

Методи ГЕОРГИЕВ