Започна протестното шествие в защита на Дебора, която беше обезобразена от Георги Николаев Георгиев с макетно ножче, предаде репортер на "Фокус". Георгиев първоначално беше пуснат от ареста, а по-рано днес съдът реши той да остане за постоянно в ареста

Демонстрациите се провеждат пред сградата на съдебната палата. Протестиращите са стотици, а целият площад пред сградата на Съдебната палата до катедралния храм "Св. Неделя" е изпъленен в подкрепа на Дебора. 

Исканията на протеста са: разширяване на кръга на лицата, пострадали от домашно насилие, които могат да търсят защита по Закона за защита от домашно насилие чрез незабавно включване и на интимен партньор; отваряне на кризисни центрове за пострадали от насилие във всяка област на страната в максимално кратки срокове; Националният съвет за превенция и защита от домашно насилие към Министерски съвет да бъде сформиран и да започне да работи в рамките на следващия месец; въвеждане на дефиниция за фемицид – насилие, основано на пол, и престъпление от омраза, извършени въз основа на пола, в Наказателния кодек; създаване на правна рамка за адресиране на психологическото, икономическото и всички други форми на насилие срещу жени, които са отвъд физическото; спешни мерки срещу социално-икономическата неравнопоставеност и дискриминация.

В 18:00 часа започнаха протестни шествия и в още 20 града в страната.