Излишното самочувствие при нулева свършена работа на предишните управляващи доведоха страната до последното място в ЕС, за това новото правителство трябва да се натовари с толкова доверие, че да го почувства и да им тежи. Това каза бившият кмет на София Стефан Софиянски за обзора на деня по Радио "Фокус“ "Това е България“.

Според Софиянски има много логика в увеличаването на размера на пенсиите и е част от икономическия път, който България трябва да измине. С увеличаването на пенсиите увеличаваме силно потреблението, смята бившият служебен премиер.

"Проспахме 14 години в Европейския съюз. Влязохме предпоследни и останахме последни в ЕС, далеч зад другите. Ние не се развивахме, стояхме на едно място. Най-важният приоритет на държавата трябва да бъде икономически растеж, който да бъде на основата на този План за възстановяване. Трябва да се коригира, но не е страшно, сядаш и го преработваш. Това е начина, за да може да осигурим необходимия икономическия растеж на страната ни", обясни Софиянски.

Доверието на хората и да знаеш какво правиш е единствената рецепта за успех, категоричен беше Стефан Софиянски.

Цоня Събчева