Най-големият успех е, че се промени енергията на Перник. Това каза Станислав Владимиров, кмет на Перник, в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" във връзка с изминалия мандат. 

"За мен най-големият успех е, че се промени енергията в моя град - има много повече усмивки, много повече съпричастност, което наистина ми дава сили, че вървим по правилния път", заяви Владимиров.

Той сподели, че е по време на мандата си се е справил с всички изпитания заради обединеността на перничани. 

"Ние влязохме в свободна криза, която цяла България преживя, ние обаче преживяхме като едно голямо семейство, въпреки трудностите тогава, перничани проявяваха разбиране", каза още той.

По време на мандата си в Перник е бил подменен водопровода, след това дойде пандемията от COVID-19, а впоследствие инфлационната криза, която засегна цялото общество. Въпреки всичко това обаче, кметът отчита четирите години като успешни. 

"Перничани виждаха стъпките, които съвместно с българското правителство тогава предприемахме. Природата беше с нас, подменихме огромна част от довеждащите ни водопроводи, което снижи драстично загубите на вода, които имахме на територията на нашата община, след това влязохме веднага в ковид криза, след това влязохме в инфлационна криза. Всичкото това нещо беше едни огромни изпитания, които трябваше да изпитаме, но срещайки това одобрение, което имам от моите съграждани към мен и моя екип, това ни даваше сили", заяви той.

Владимиров смята, че хората ще покажат с вота си през октомври дали са били удовлетворени от направеното. Убеден е обаче, че именно защото целият град е действал като семейство, трудностите са били преодолени. 

"Това, че ние по-скоро като семейства решавахме тези предизвикателства ни даде увереност и резултатите, които постигнахме, нашите избиратели ще кажат дали са били добри или не са били добри. Знаете, имахме и други трудности, с изчезването на малкия Сашко, което пак показахме като един юмрук, че хиляди хора ще излязат да търсят това детенце, което беше в критична ситуация".

Цоня СЪБЧЕВА