50-ият парламент ще остане в историята, защото наблюдавахме разпадането на смятани доскоро за монолитно политико-икономически конструкции. Затова предстоящите избори са изкючително важни. Ние, като общество, ще имаме възможност да наредим политическия пейзаж. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов в декларация от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус"

"С преговорите по време на третия мандат ние от ИТН показахме пред висчки, че има основни приоритети и цели пред страната, за които има съгласие сред присъстващите тук депутати. Това означава едно, че част от проблемите на всеки един българин можеха да бъдат решени до края на годината", каза той.

По думите му виновниците за несформирането на кабинет с третия мандат са Бойко Борисов и Кирил Петков. Той заяви, че партиите са постигнали съгласие за съставянето на правителство без участието на ГЕРБ и ДПС. 

"Вие, господин Петков, не успяхте да надскочите собственото си его и собствените си политически комплекси", каза Балабанов. 

Той обвини лидерът на ГЕРБ, че обявява себе си за десен политик, а подкрепя леви бюджети, визирайки тези на Асен Василев. Балабанов каза още, че при Борисов се оказал "по-силен първичният страх от "Новото начало", което да не доведе до стария му край от лятото на 2023 година".