В писмото на д-р Доган съзирам езика на Рамадан Аталай. Той има лична фиксация върху определени хора, защото успяха да разкрият далаверите му в оръжейния бизнес и енергетиката. Г-н Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация. Имаме достатъчно факти, които ще извадим, когато ги систематизираме. Голям енергиен и застрахователен бос стои зад скандала в ДПС. Това каза зам.-председателят на ДПС на Станислав Анастасов пред NOVA.

Неговата оставка беше поискана от Ахмед Доган, заедно с тези на Делян Пеевски, Хамид Хамид, Халил Летифов, Ертен Айсова и Радослав Ревански.

По думите му активът на ДПС не иска оставката му, а това правят дерибеите, които използват Ахмед Доган като жив щит. "Заедно с другите дерибеи - Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов, Аталай води война срещу ДПС. Oтскоро и Илхан Кючюк. Те използват заплахи срещу активисти на ДПС и техните семейства, притискаха ги. Единият председател - Джевдет Чакъров е изключен от парламентарната група за неспазване на решенията на Централно оперативно бюро. Има страна, която се опитва да използва името на д-р Доган много активно в защита на личните си цели за дерибейство. Имало е финансови злоупотреби в ДПС" коментира той. 

"Д-р Доган има моето уважение. В темата с него аз няма да навлизам, той е лидер на ДПС, почетен председател. Това, което се случва между д-р Доган и Пеевски - си е само и единствено между тях. Не искам името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган да се въргаля по медиите", каза категорично Станислав Анастасов.

Според него във Facebook групата "ДПС дерибеи" има език на омразата. "Наричат политическите си опоненти клоуни, смешници, флегматични. Коментират външния им вид. Това е организирана група, водени от хора, свързани от дерибеите в ДПС. Етнизирането е недопустимо. Днес Илхан Кючюк накара бивш свой сътрудник да ме обвини във фашизъм. Лидер не се определя уставно, а от хората. Д-р Доган има уважението ми заради направеното прд годините, но той се оттегли от активната политика. Той има личен разговор с г-н Пеевски", заяви още Анастасов. 

"Ако колективните органи на ДПС вземат решение да си подам оставката, ще се съобразя с решението им. Дотогава работим всеки ден с избирателите", уточни депутатът.