Гранични полицаи спипаха двама нидерладци с голямо количество хашиш и малко повече от половин килограм кокаин. Двамата чужди граждани са се опитали да внесат наркотиците в Турция. Ето и подробности за случая, които предоставиха от Гранична полиция:

На 01.08.2023 г. в 14.30 часа на ГКПП "Капитан Андреево“ пристига за излизане от страната лек автомобил с двама нидерландски граждани.  Граничните полицаи са направили искане за щателна проверка на колата. В хода на контролните действия митническите служители  откриват в кухините на двете задни врати на превозното средство общо 121 пресовани пакета, облепени с фолио. Установено е, че 120 от тях с общо тегло 6 килограма съдържат вещество, което при извършения полеви наркотест е реагирало на хашиш. Съдържанието на 1 пакет с тегло 530 грама е реагирало на кокаин.

На водача е бил извършен тест с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като уредът e отчел положителен резултат за наличието на кокаин.  

Двамата чужди граждани и наркотичните вещества са задържани в Граничното полицейско управление – Свиленград, където е образувано досъдебно производство.

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем шофьора, нидерландски гражданин. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.