Спешните медици отново излязоха на протест. Те настояват за оставката на здравния министър проф. Христо Хинков и цялото правителство.

На път за Министерството на здравеопазването протестиращите са получили покана за среща с експерти в Министерския съвет, но такава не се състоя. По думите на председателя на синдикат "Защита" Красимир Митов те не желаят среща, "тъй като видяхме каква каша забъркаха тези експерти".

Протестиращите недоволстват, тъй като процентът на увеличение на заплатите е еднакъв за всички, а именно 22%. Така по думите им заплатите на шофьорите няма да бъдат достатъчно.

За около 20 минути около 13 часа недоволните граждани блокираха кръстовището на булевардите "Княгиня Мария-Луиза" и "Тодор Александров" в София. Членове на синдиката "Защита" спряха движението, след като не се състоя поисканата от тях среща с премиера Николай Денков.

Срещата беше поискана заради разпределението на парите за шофьорите на линейки, фелдшерите, парамедиците и медицинските сестри. След това протестиращите поискаха да се срещнат и с министъра на здравеопазването Христо Хинков.