Софийският университет спечели трето място на Националните летни студентски игри, съобщиха от университета.

Делегацията на СУ "Св. Климент Охридски“ заслужи трето място на Националните летни студентски игри "Летен университет“ 2024 г. в конкуренция с висши училища в страната.

Сред най-големите успехи на спортистите ни бяха третото място в отборното класиране по плуване, четвъртото място в баскетбола за жени, класиранията на пето място в лекоатлетическата щафета и турнира по футбол.

В тазгодишното издание на Игрите Медицинският университет - Пловдив взе златото в общото класиране, а Националната спортна академия "Васил Левски“ спечели второ място.

Делегацията на алма-матер запазва високите си резултати на състезанието, след като през 2022 г. остана на крачка от победата със сребърен медал в крайното класиране.

Подготовката и явяването на спортистите от Софийския университет бяха осъществени в сътрудничество на Комисията по спортна дейност на Студентския съвет и Департамента по спорт при СУ.

"Летен университет“ е проект на Националното представителство на студентските съвети и стартира като "Национални студентски игри“ през 2002 година. Той има основна цел да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.