Данаил Папазов, който е собственик фирмите, които притежават лятната резиденция в Росенец, заяви в позиция до медиите, че Ахмед Доган трябва я напусне. 

Данаил Папазов бе доскорошен сътрудник на Доган в ТЕЦ "Варна". Бил е министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски. 

В позицията си той заявява, че фирмите, които притежават недвижимите имоти в парк "Росенец" и в квартал "Бояна" в София нямат касателство с почетния председател на ДПС. 

"Същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти", пише в позицията.

Той заявява, че Доган трябва да ги напусне веднага. 

Цялата позиция: 

С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон" (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма "Сигда"), заявявам следното:

"Хермес Солар" и "Делта Епсилон" притежават недвижими имоти в парк "Росенец", област Бургас и квартал "Бояна" в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне.