Слаб сняг превалява в Прохода на Републиката. Там настилката е марка, на места заснежена, почиства се и се обработва срещу заледявания, съобщават за Радио "Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление. В останалата част от региона времето е спокойно – облачно, но без валежи. Пътищата са мокри, обработени и проходими при зимни условия. Трафикът в началото на деня е интензивен, като е по-натоварено по главните пътища. Полицейски служители следят за спазването на закона, като партурли има на входовете и изходите на Велико Търново, както и участъците с концентрация на ПТП. Няма нови забрани, въведени през денонощието.

С повишено внимание трябва да се движат водачите в участък от път Русе – Велико Търново – Габрово. В отсечката от км 65+200 до км 101+000 / от Полски Тръмбеш до Велико Търново/ тече полагане на хоризонтална маркировка. Трафикът се регулира с пътни знаци и синалисти, а временната организация е в сила до 21 декември.

Движението по път II-52 Нов град – Вардим – Свищов в участъка от село Вардим до Свищов /от км 42+200 до км 49+300/ се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Дейностите ще приключат до края на декември.

Затворен за МПС над 3,5 тона е път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево. Забраната е въведена в участъка от км 31+960 до км 36+890. Причината за нея е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут до 31 декември е Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево.

Ограничен за товарни автомобили над 12 тона е участък от път III-504 Самоводене - Обединение – Алеково. Забраната е за отсечката Обединение – Масларево /от км 26+000 до км 36+000/. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на директора на ОПУ-Велико Търново. До 31 декември движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Луиза ТРАНЧЕВА