Заместник-министърът на транспорта Григори Григоров е сменен заради "незадоволителната му работа" в "Български пощи". Това обяви самият министър на транспорта Георги Гвоздейков по време на изслушване в ресорната комисия в парламента, предаде репортер на "Фокус". 

Припомняме, че на мястото на Григоров бе назначен Борис Герасимов. Той е магистър по електроника и автоматика в Техническия университет в София. В периода 2018 г. – 2022 г. е бил директор на дирекция "Информационни и комуникационни технологии" в Министерството на образованието и науката. Преди това 17 години е заемал длъжността ръководител направление "Информационни и комуникационни технологии" в Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" – София.

"Още като започна нашият мандат дадохме заявка, че една от големите цели е да направим всичко възможно да стабилизираме състоянието на "Български пощи“ и да дадем възможност на дружеството да започне да работи в посока подобряване дейността и развиване на друга дейност, която може да прави", посочи Гвоздейков. По думите му друг проблем в работата на Григоров е липсата на ясна визия и програма със срокове за изпълнение за подобряване на тези резултати.