Седмица, след като "Фокус" алармира за опасни възлови места на бул. "Цар Борис III" в столицата, институциите взеха мерки, видя репортер на медията.

В частта, в която преди броени дни заснехме поредния инцидент и алармирахме за проблема, вероятно заради забранена маневра от водач на МПС и обръщане на посоката на движение, ограничителите между двете платна вече са факт. Те са разположени на повече от 200 метра по протежение на една от основните пътни артерии в София.

В тази част на булеварда, в близост до сградата на "Автомагистрали" АД често стават инциденти - от бул. "Александър С. Пушкин" към бул. "Цар Борис III" левият завой е забранен, а водачите на МПС редовно прекрачваха дръзко "Закона за движение по пътищата" и се включваха в посока бул. "Никола Петков" (Околовръстен път) точно на въпросното място.

Бул. "Цар Борис III" осигурява достъп до центъра на стотици хиляди столичани, живущи в кварталите "Хиподрума", "Лагера", "Красно село", "Славия", "Павлово", "Карпузица", "Княжево" и "Владая", както и на хиляди перничани, пътуващи всеки ден за работа в София и в двете посоки.

Рано в сряда сутринта работници започнаха ремонтни дейности по изграждане на своеобразна ограничителна лента на едно от най-възловите кръстовища в София изобщо - това на булевардите "Цар Борис III" и "Никола Петков". Околовръстен път от своя страна осигурява достъпа от кварталите "Горна баня", "Люлин" и "Суходол" чак до "Младост 4", "София Парк" и "Камбаните".

На платното вече са монтирани и разделители, ограничаващи неправилното изпреварване на пътя, още една предпоставка за произшествия, които съвсем не са рядкост и в тази ключова точка от София.