Членовете на Централната избирателна комисия се събраха на редовно заседание. Те обсъждат как да подходят с процедурата по приемането на документите на партии и коалиции за регистрация на предстоящите избори. 

Днес процедурата не успя да стартира заради създалата се ситуация, при която представителите на двете ДПС-та застанаха на бюрото за регистрация в ЦИК, а впоследствие членовете на комисията не успяха да започнат работа. 

По време на заседанието бе отхвърлено предложението ЦИК да изпрати писмо до председателя на Народното събрание, който да осигури други зали за провеждане на регистрациите. Така членовете на ЦИК ще слязат при желаещите да се регистрират за изборите. 

"Централната избирателна комисия може да започне работа по документи, едва когато е осигурена обстановка за нормална работа", заяви Георги Беханов. 

"ЦИК досега се е справяла. Защо не може да се справи сега? Много хора ще се зададат въпроса. ЦИК дори няма инстинкт за самосъхранение като държавен орган, много жалко", каза Севинч Солакова. 

Ехан Чуашев заяви, че в момента се отказва регистрация на партия с нейния председател. Той каза, че отказът за регистрация идва от членове на ЦИК. 

"Всички знаем, че е много важно в регистъра как ще се впишат и в каква поредност. Кога ЦИК е започвала да организира регистрацията на партиите едва след започването на тази регистрация. ЦИК ще загуби страшно много, ако промени условията на този етап и създаде предимство на една или дргуа група лица. Ще загуби ЦИК като институция", каза още Солакова. 

Цветозар Томов я подкрепи и заяви, че трябва да се търси изход от ситуацията с регистрация на ДПС в различните ѝ групи по начин, "който равнопостави претенциите на тези хора".