Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" категорично застава зад протеста на нашите братя и сестри на работещите в НОИ, НСИ, Комисия за защита на потребителите, Комисия по досиетата, БАБХ и ИАГ, членове на Синдикатът на административните служители "Подкрепа“ и НФЗГС "Подкрепа“, за правото им на труд и достойно заплащане. Тази позиция разпространиха от организацията.

Ето какво пишат още от синдиката:

Ние имаме обща мисия – да защитаваме интересите на хората на свободния труд и това е основният ни дълг и отговорност. Единственото желание на хората е да работят и да получават за това достойно трудово възнаграждение, но Правителствата с недалновидната си политика за управление на държавата, отнемат на работещите в бранша правото на труд и нормално човешко съществуване.

Без стабилни и задоволителни идеи решения за компенсиране на бранша, цената, която ще платят всички, е прекалено висока – фалити, разорени семейства, безработица.

Синдикат "Образование“ категорично подкрепя исканията на работещите в НОИ, НСИ, Комисия за защита на потребителите, Комисия по досиетата, БАБХ и ИАГ, членове на Синдикатът на административните служители "Подкрепа“ и НФЗГС "Подкрепа“ за повишаване на основното месечно възнаграждение.

Скъпи братя и сестри,

Спецификата на Вашия труд е дълбока и сложна. Вие сте една много важна част от гръбнака на обществото, като работите за много неоспорими обществени блага, без които българските граждани не могат.

Затова е необходимо, за да можете Вие да предоставяте една пълноценна услуга за всички, да сте признати, удовлетворени, достойно заплатени и да чувствате гордост от работата си!

Синдикат "Образование“ споделя Вашите тревоги и Ние твърдо заставаме зад справедливите Ви искания. Надяваме се Вашият протест да постигне целта си – поемане на конкретни ангажименти и решения от страна на Правителството в най-кратък срок, за да може да работите спокойно, да се почувствате удовлетворени и да спасите Вашите браншове!