Симеон Лазаров, създател на инициативата "Не си сам“, гостува в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Кампанията му си поставя за цел да даде надежда и топлина на територията на Перник. Инициативата се провежда за четвърта поредна година във връзка с коледните и новогодишни празници.

"Идеята за кампанията дойде на мен и още няколко души – Луица и Филип, през 2019 г, когато бяхме доброволци в Кюстендил. Намерихме съмишленици и сили, за съжаление, пандемията осуети плановете ни, но вече сме на прага на третата си действаща година“, сподели Лазаров

Инициативата е насочена към хората, които остават в сянката на големите социални каузи – възрастните. "Избрахме да се насочим към тях, които живеят в селата около Перник. Те се нуждаят от човешко отношение, от защита и топлина, от контакт. Помагаме им с хранителни дарения и с човешка връзка – да прекарат време с хора, които да им обърнат внимание, да ги посетят“, уточни Лазаров.

Имали сме много доброволци, които за пръв път са открили красотата на даряването и даването именно чрез "Не си сам“, сподели Лазаров. В първите 3 седмици на декември всеки, който желае да се включи, може да го направи през социалните мрежи, като търси "Не си сам“. "Доброволецът има нужда само от 4 свободни часа и добро настроение. Може сам да избере деня, в който да се включи. Даденото се връща многократно“, уверява Лазаров. Той насърчава местното доброволчество – "нека всеки избере инициатива, която е на местно ниво, в неговата общност, защото така може да има най-голям ефект от усилията му“, смята Симеон Лазаров.