Моята прогноза е, че Росен Желязков ще е кандидатът за премиер на ГЕРБ. Ще има и лица от последните няколко правителства, които са показали дадености и резултати. Това каза бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков пред БНТ. Той заяви още, че Людмила Петкова ще остане като финансов министър и по всяка вероятност тя ще прави следващия бюджет. 

Според Дянков ще има правителство с първия мандат. Стратегията на Бойко Борисов е да работи с този кабинет и ако не получи подкрепа за решения в парламента ясно да заяви, че ако се отиде на третия мандат, ГЕРБ пък няма да го подкрепи. Неизвестно му било единствено дали това ще е правителство с амбиция или не.

Дянков смята, че 1 януари 2027 г. е по-вероятна дата за влизане в еврозоната, а не 2026 г. Мотивът му е, че няма пълно политическо съгласие за приемането на еврото, а не толкова, че не покриваме критериите за инфлацията.

За вицепремиер Симеон Дянков визира евентуално острието на ГЕРБ Делян Добрев заради високите резултати в Хасково и експертизата му в областта на енергетиката.