Възможно ли е достъпът до социалните мрежи да стане платен и има ли нови условия за използването на продуктите на Meta? Темата в NOVA коментира мениджърът на маркетингова компания Александър Иванов.

Компанията на Марк Зукърбърг предлага на потребителите си да не виждат реклами. Услугата е достъпна срещу малко над 20 лв. на месец. При това условие няма да се използват личните ни данни за различни видове маркетингови проучвания. Ако потребителите решат да не се възползват от услугата, няма да има промяна в правилата за използване на платформата.

Според Иванов причините това да се случва сега са няколко. "Това е един много добър бизнесход на Meta. От една страна те отговарят на всички европейски регулации, а от друга – дават допълнителна опция на своите потребители. С един куршум те стрелят по два заека", подчерта експертът.

По думите му Facebook е най-добрата и прецизна маркетингова машина в историята на човечеството.

"Тя знае много повече за нас, отколкото си мислим. Не само кои са ни приятелите и къде ходим, а къде се намираме, както и поведенческите ни характеристики", твърди мениджърът на маркетингова компания. Александър Иванов допълни, че изкуственият интелект и прецизни алгоритми са причините за успеха на социалната мрежа.