Към 9:30 ч. в петък самопрострелялият се Красимир Анев е в стабилно, но тежко общо състояние. 

Това съобщиха за "Фокус" от Военно медицинска академия в София, където шампионът ни в биатлона бе откаран, веднага след инцидента край язовир "Дренов дол" в сряда вечерта. 

Към момента лекуващите лекари във ВМА не се ангажират да дават категорични оценки за това има ли опасност за живота му, нито съобщават повече подробности за състоянието му. 

Анев се е прострелял със законно притежаван пистолет в областта на корема и незабавно е бил откаран с линейка във ВМА в столицата. По случая е образувано досъдебно производство и е в компетенциите на Военно-окръжна Прокуратура - София, откъдето и го потвърдиха за медията ни. Повече подробности се очакват в рамките на днешния ден. Към момента няма и категорично потвърждение, че става въпрос за опит за самоубийство.

Европейският ни шампион е военизиран и помага за физическата подготовка на военнослужещи. След края на активната си кариера той влезе в ролята на инстуруктор.

Красимир Анев се раздели с националния отбор на България и професионалната си кариера след тежък конфликт с федерацията. Той е баща на 6-годишно момиченце, а часове преди инцидента намекна в социалните мрежи за разочарование от предателство и лични проблеми. 

"Абсолютната истина", е написал Анев във "Фейсбук" към споделена публикация с цитат на Павел Вежинов: "Всяко предателство започва с доверие".