Не всеки човек с черни дрехи, брада, татуировка и по-смущаващ вид е хулиган. В цяла България се съди първо по корицата, а не по вътрешността на човек. Това каза Тома Томов от Сдружение "Брат за брата" – Стара Загора в предаването "България, Европа и светът на фокус" на "Фокус"

Сдружението е създадено преди пет години в помощ на обществото. В момента в него членуват около 50 души. "Идеята се зароди много спонтанно и вече пета година се занимаваме с благотворителност, с различни каузи, свързани с деца и хора в нужда. Помагахме и при наводненията в Каравелово и Богдан. Когато имат нужда, хората се обаждат и ние се отзоваваме", разказа той.  

"Брат за брата" организира различни родолюбиви инициативи, с което дава пример и на младото поколение. Честваме празниците заедно с тях, организираме шествия", допълни Господин Куцаров. 

Според него полицията в Стара Загора е имала адекватна реакция по случая с обезобразената Дебора. "На няколко места се къса нишката, не знаем какво всъщност се е случило", коментира той и допълни, че "Брат за брата" подкрепят семейството на момичето.  

Ива ДОЙЧИНОВА